Het belang van een reisverzekering en annuleringsverzekering

Waarom een goede reisverzekering en annuleringsverzekering bij een groepsreis extra belangrijk is.

vakantiehuis 20 personen in België
vakantiehuis 20 personen in Nederland
vakantiehuis 20 personen in Duitsland
vakantiehuis 20 personen in Frankrijk

Als je met een groep op vakantie gaat, is waarschijnlijk het laatste waar je aan denkt je  reis- en annuleringsverzekering. Toch is het belang van een individuele reis- of annuleringsverzekering groot en moet zeker onderzocht worden of een groepsreisverzekering of groepsannuleringsverzekering  nog interessanter is. 

Vakantiehuis Veluwe te koop

Zeker als je een verre reis hebt geboekt en de groep uit meer dan 20 personen bestaat, is een verzekering voor de hele groep erg interessant. Maar eerst aandacht voor de individuele reis- en annuleringsverzekering.

Een individuele reisverzekering en annuleringsverzekering afsluiten.

Als er géén groepsannuleringsverzekering of reisverzekering voor de groep is afgesloten en jij geen doorlopende reis- of annuleringsverzekering hebt, is het zaak deze zelf af te sluiten.  Bij een individuele reisverzekering sluit je een verzekering af voor de duur van je reis en is je bagage onder andere verzekerd bij beschadiging of diefstal.

landal zwemparadijs banner

Maar zo een verzekering biedt ook dekking als je bijvoorbeeld een ongeval krijgt. Super belangrijk dus. Bij een individuele annuleringsverzekering ben je verzekerd tegen de annuleringskosten van je reis als je ziek wordt of een ongeval krijgt en je niet kunt deelnemen daardoor aan de groepsreis.  Ook niet onbelangrijk dus.

Het afsluiten van een reisverzekering én annuleringsverzekering kan ook belangrijk zijn als je een groot vakantiehuis of groepsaccommodatie hebt gehuurd met een groep.

Villaforyou wellness banner

Groepsreisverzekering en groepsannuleringsverzekering.

Je kunt ook als groep een reis- en annuleringsverzekering afsluiten. Dit noem je een groepsreisverzekering en groepsannuleringsverzekering. Hierbij sluit één persoon deze verzekeringen namens alle deelnemers aan de groepsreis af. Je hebt dan te maken met één polis en één verzekeringsmaatschappij. 

De voorwaarden van dergelijke groepsverzekeringen wijken aanzienlijk af van individuele polissen maar een dergelijke verzekering kan risico’s voor de hele groep afdekken.

Verzekering als je op wintersport gaat.

Bij een wintersport vakantie met een groep, kan je ook groepsverzekering afsluiten. En, omdat een ongeval in een klein hoekje zit bij een skivakantie. Neem geen risico en kies voor een dekkende verzekering ook annulering.

Als je een wintersport chalet voor 20 personen in Oostenrijk, Italië of Frankrijk gehuurd hebt en je wordt ziek waardoor je de reis moet annuleren, krijg je, als je aan de voorwaarden van de polis voldoet, jouw gedeelte van de reiskosten terug,. Als je tijdens je skivakantie een ongeval krijgt en een been breekt, zit de repatriëring in de dekking van je polis.

landal zwemparadijs banner