Spellen die met een grote groep gespeeld kunnen worden

Bent u een vakantie aan het plannen waarbij veel mensen meegaan? Dan is de kans groot dat er veel activiteiten op de lijst staan. Een vakantie met veel mensen betekent immers vaak veel doen – en ook veel buiten omdat constant op elkaar zitten in een vakantiehuis voor een grote groep niet altijd ideaal is. Maar wat plant u voor de dagen waarop de weersvoorspelling even wat minder is? Heeft u leuke ideeën voor spellen die met een grotere groep gespeeld kunnen worden?

Quizzen is natuurlijk altijd een optie

De authentieke pubquiz mag niet in de lijst ontbreken. U deelt de groep op in kleine groepen en wijst één spelleider aan. Vervolgens mogen de hersenen kraken met de leuke Triviantvragen, of quizvragen die u gemakkelijk online kunt vinden. Het wordt natuurlijk nog leuker wanneer de winnende groep ook daadwerkelijk een prijs kan winnen, maar vaak is het element van competitie al genoeg om iedereen op het puntje van de stoel te krijgen.

Geocaching als spel voor grotere groepen

Geocaching heeft de laatste jaren een flinke opmars gemaakt. Hierbij wordt aan de hand van coördinaten gezocht naar een ‘schat’. Ook hier is het een aanrader om de groep op te delen in kleinere groepen. Is er slechts één doel in de buurt? Laat de groepen dan afzonderlijk starten met een interval van bijvoorbeeld een kwartier. De groep die het snelst klaar is, wint uiteraard.

Pokeren of andere kaartspellen

Leent het weer zich voor geen enkele buitenactiviteit? Schuif dan de tafels aan elkaar en leg het kaartspel vast klaar. Pokeren of andere casinospellen spelen is het leukst wanneer u ook echte fiches kunt regelen, omdat dit nou eenmaal ‘echter’ overkomt. Is de groep te groot? Deel de groep dan op in twee en maak er eventueel een competitie van om het nog spannender te maken.

Hints (ofwel charades)

Hints is natuurlijk ook een spel dat zich perfect leent voor grotere groepen. Er mag geen woord gesproken worden door de persoon die een woord uit moet beelden. De regels zijn gemakkelijk te buigen wanneer er jongere spelers meedoen en ook hier is het element van competitie gemakkelijk in te voegen om het nog wat spannender te maken.

Spelletjes spelen? Natuurlijk!

Kies eens voor een spelletje dat met een grotere groep gespeeld wordt. De kans is groot dat u daarna standaard liever kiest voor spelletjes spelen dan massaal op uw telefoon te kijken in gezelschap!