Praktisch en sfeervol een vakantiewoning inrichten

Een vakantiehuis is meestal zo praktisch mogelijk ingericht. Het moet geschikt zijn voor veel doeleinden en ook nog eens eenvoudig schoon te maken zijn. Maar, het oog wil ook wat. De sfeer in een vakantiewoning is daarom wellicht nog belangrijker dan het praktische. Maar hoe kan je nu eigenlijk praktisch en sfeervol een vakantiewoning inrichten? We geven je drie tips.

1. Praktisch: Een vakantiewoning inrichten met laminaat

Laten we beginnen met de vloer: natuurlijk is een mooie houten vloer het meest sfeervol, maar bij een vakantiewoning inrichten is het meest praktische alternatief laminaat. Als materiaal leent laminaat zich uitstekend voor de juiste uitstraling en het is ook nog eens eenvoudig te reinigen. Gelukkig zijn sommige laminaatplanken niet van echt hout te onderscheiden! Je kunt daarom prima een sfeervolle omgeving creëren met laminaat.

2. Sfeervol: Een openhaard

Wat eigenlijk niet in een vakantiehuis kan ontbreken is een open haard. Het brandende vuur geeft ons een echt kampvuur gevoel: lekker met zijn allen kletsen bij een knapperende haard. Vooral als je met een grote groep op vakantie bent, geniet je met een lekker wijntje van goede gesprekken. Mocht een haard niet praktisch zijn door het ontbreken van een rookkanaal, dan kan je altijd nog voor een alternatief gaan. Wat dacht je van een haard op brandbare gel? Of de mogelijkheid tot een veilig kampvuur in de tuin? Vooral als je er een veilige instructie bij geeft, is het voor de vakantievierder een meerwaarde van de vakantiewoning.

groep vrienden gezellig samen

3. Sfeervol: Eten van echte borden

De gemiddelde kampeerder weet dat plastic servies hartstikke handig is. Maar eerlijk is eerlijk: sfeervol kunnen we dat niet noemen. Natuurlijk, het breekt niet zo snel (handig als je veel op blote voeten loopt) en het weegt minder als je moet sjouwen naar de afwasplaats. In een vakantiehuis hoef je meestal niet te sjouwen met je afwas. Alleen al daarom kies je voor een mooi servies. Afhankelijk van de stijl van het huis, kan je het beste iets bijpassend nemen. Voor sommige huizen kan je dus prima bij de kringloop terecht, voor andere huizen zoek je iets dat eenvoudig bij te bestellen is. Een bord breekt immers evengoed, als je hem laat vallen op dat praktische laminaat.

Praktisch en sfeervol een vakantiewoning inrichten? Heb jij nog tips voor andere bezoekers, laat het ons weten!