Hoe maak je een groepsvakantie gezellig

Tips om een groepsvakantie tot een succes te maken.


Met deze tips wordt jouw groepsreis of groepsvakantie een succes.

Als je met een groep op vakantie gaat en een groot vakantiehuis of groepsverblijf huurt, is dat nog geen succes dat je groepsvakantie een succes wordt. Gezelligheid en een goede sfeer tijdens je groepsreis, is niet altijd vanzelfsprekend. De tips in deze blog kunnen je helpen meer plezier uit je reis met je vrienden, familie of collega’s te halen. En problemen voorkomen is nog altijd beter dan ze achteraf moeten oplossen.

Tip 1, geef ieder tijdens de groepsvakantie voldoende vrijheid.

Als je een programma voor een groepsvakantie samenstelt en een strak en druk programma in elkaar zet, is er mogelijk geen ruimte voor de individuele reiziger. Onze tip is dan ook om in het programma voldoende ruimte over te laten voor individuele activiteiten. Bij een groepsvakantie van bijvoorbeeld 14 dagen, is het prettig om 1, 2 of 3 dagen in te plannen waarbij “ieder zijn eigen ding kan doen”. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de groepsreizen van Djoser of Sawadee.  Daar wordt altijd ruimte vrijgemaakt voor het individu.

vakantiehuis 20 personen gezellig buiten

Tip 2, organiseer activiteiten waarbij men lekker bezig is.

Samen actief zijn bevordert de sfeer binnen een groep. Samen wandelen, fietsen, mountainbiken of rots klimmen bijvoorbeeld. Tijdens deze activiteiten ontstaat er een groepsgevoel en dat is precies wat er nodig is om een groepsreis tot een succes te maken. En valt er iemand buiten de boot omdat die niet graag mee doet aan bepaalde groepsactiviteiten, laat die persoon dan niet links liggen maar accepteer dat iedereen verschillend is.

Tip 3, overnacht tijdens een groepsvakantie in accommodaties die sfeervol zijn.

Een gezellige accommodatie zorgt ook voor een gezellige sfeer. Een groot vakantiehuis met open haard,  recreatie ruimte met bar, biljart en tafeltennistafel bijvoorbeeld, zorgt al snel voor een ontspannen sfeer. Een groepsaccommodatie aan zee verhoogt de sfeer en intimiteit. Een een groepsverblijf met overdekt terras en grote tuin met tuinmeubilair zorgt ook a snel voor een goeder sfeer. Wat is er leuker dan buiten van je ontbijt, lunch of diner genieten en met zijn allen gieren van het lachen. Hoe sfeervoller de accommodatie hoe groter de kans dat een groepsreis gezellig is.