Jongeren niet altijd welkom in grote vakantiehuizen

Waarom jongeren  groepen niet altijd welkom zijn in grote vakantiehuizen.

Grote vakantiehuizen zijn voor jongeren niet altijd beschikbaar. Dat staat althans vermeld bij bijna alle grote vakantiehuizen, groepsaccommodaties en andere grote vakantieverblijven. De reden waarom accommodaties voor grote groepen niet aan een groep jongeren wordt verhuurd is dat verhuurders bang zijn voor geluidsoverlast, overmatig alcoholgebruik en schade aan de inboedel en pand?? Vaak moeten de goeden onder de kwaden lijden want veel jongeren- en vrienden groepen gedragen zich tijdens een vriendenweekend of groepsvakantie voorbeeldig.

Onder begeleiding van een volwassene vaak wel grote vakantiehuis huren.

Indien een volwassene de jongeren tijdens hun uitje begeleidt en er een flinke waarborgsom betaald wordt zijn huiseigenaren vaak wel bereid om jongeren en jongvolwassenen als groep in de accommodaties toe te laten.  In de praktijk blijkt het toezicht van de volwassene echter vaak een papieren tijger te zijn en verblijven de jonge huurders toch zelfstandig in de accommodatie.  De hoge waarborgsom werkt meestal afdoende en meestal verloopt een verblijf van deze actieve groep zonder problemen.

vriendenweekend accommodatie

Op vakantieparken accommodaties jongeren huren.

Op vakantieparken en bungalowparken is er vaak beter toezicht en een bepaalde sociale controle. Daarom is het op een aantal vakantieparken in Nederland en de Benelux toegestaan dat groepen jongeren zelfstandig een accommodatie huren. Populair zijn hierbij de groter vakantieparken met subtropisch zwembad en uitgaansmogelijkheden in de regio. Er zijn echter ook groepen jongeren die helemaal niet van uitgaan houden en bij voorkeur de natuur intrekken en spannende outdoor activiteiten doen. Voor dergelijke groepen jongeren zijn bungalowparken met grote vakantiehuizen in de Ardennen populair.

Op zoek naar een groot vakantiehuis als jongeren groep?

Als je er maar niet in slaagt om zelfstandig een groepsaccommodatie of grote vakantiewoning te huren, neem dan via dit formulier contact met ons op. Wij kijken dan wat we voor jullie kunnen betekenen.