Mindervaliden vakantie grote groep

Tips als je een mindervaliden vakantie grote groep wilt boeken.

Mindervaliden vakanties hebben het kenmerk dat één of méér deelnemers een fysieke beperking hebben of mindervalide zijn. Als je als grote groep een groot vakantiehuis wilt boeken én meerdere deelnemers gehandicapt zijn, heb je een mindervalide groepsaccommodatie nodig om te verblijven en overnachten. Bij een mindervalide vakantie met slechts één persoon met een fysieke beperking is meestal een groot vakantiehuis met aangepaste slaapkamer, douche en toilet meestal voldoende. Op deze pagina wat tips als je een mindervalide vakantie met een grote groep wilt boeken en in een aangepaste groepsaccommodatie wilt overnachten.

Tip 1: Boek je mindervalide groepsaccommodatie op tijd

Dit is misschien wel de belangrijkste tip als het om het boeken van een aangepaste groepsaccommodatie gaat. Boek zo een mindervalide groepsaccommodatie op tijd. Zeker als je een grote groepsaccommodatie voor meer dan 30 personen zoekt. Ons advies, boek een mindervalide accommodatie voor een grote groep tenminste 6 maanden voor het uitje, evenement of weekendje weg. Als je een mindervalide groepsaccommodaties zoekt met verwarmd binnenzwembad raden wij zelfs aan dit 12 maanden voor je mindervaliden vakantie te doen. Voor het huren van een groot vakantiehuis in West-Vlaanderen is er zeker een lange voorbereiding nodig. Het aanbod mindervalide groepsaccommodaties in West-Vlaanderen is namelijk zéér beperkt.

groep vrienden gezellig samen

Tip 2: Hulpmiddelen kan je ook op je vakantieadres huren

Heb je een groepsaccommodatie gezien welke in principe geschikt is voor een vakantie met een grote groep maar zijn niet alle hulpmiddelen aanwezig? Je kunt hoog/laag bedden, rolstoelen, douchestoeltjes, hellinghulpmiddel en tilliften ook huren en op je vakantieadres laten bezorgen. Eem mindervalide groepsaccommodatie die niet helemaal aangepast is, kan je zo wellicht beter toegankelijk maken. Natuurlijk moet je als je een mindervaliden vakantie grote groep boekt altijd een rolstoelvriendelijke accommodatie boeken zonder drempels. Dat is natuurlijk een vanzelfsprekendheid.

Tip 3, een mindervalide groepsaccommodatie hoeft niet duurder te zijn

Het huren van een aangepaste accommodatie voor een grote groep hoeft niet duurder te zijn dan een “gewone groepsaccommodatie”. Alleen een accommodatie met elektrisch verstelbare hoog/laag bedden en verwarmd binnenzwembad is vaak wel duurder. Vergelijk de prijzen van de aangepaste groepsaccommodaties en bespaar door deze vergelijking. Als je zorg moet inhuren op je vakantieverblijf, loont het om meerdere offertes op te vragen.