Vakantiehuis huren voor actieve vakantie groep

Tips actieve vakantie groep.

Tips als je met een groep een actieve vakantie wilt organiseren en een groot vakantiehuis zoekt.


Wie zelf een actieve groepsvakantie organiseert en een groot vakantiehuis of groepshuis zoekt in de omgeving waar de groepsreis gehouden wordt, merkt al snel dat het niet zo eenvoudig is een groepsaccommodatie in de directe omgeving te vinden van de locatie. Dit komt omdat professionele reisorganisaties voor actieve reizen al een jaar van tevoren accommodaties voor groepen vastleggen en je als particuliere organisator ook niet de praktische kennis hebt die nodig is voor het organiseren voor een actieve vakantie voor een groep. Met de volgende tips slaag je er wellicht wel in om een succesvolle groepsvakantie met activiteiten te organiseren.

Actieve vakantie groep?  Leg eerst de accommodatie vast.

Als je eerst de accommodatie reserveert in de omgeving waar je de actieve vakantie wilt organiseren, voorkom je veel problemen. Dit is zeker van toepassing als je een vakantiehuis met minimaal 10 slaapkamers en privé zwembad wilt boeken.

Als je eenmaal een accommodatie hebt waar je met de groep kunt overnachten, is het organiseren van de activiteiten een stuk eenvoudiger geworden. Je weet immers waar je als groep overnacht, je hebt de mogelijkheden om zelf maaltijden te bereiden en kun eventueel een beroep doen op een cateringbedrijf.  Door eerst een groot vakantiehuis, groepshuis of groepsverblijf vast te leggen, kun je opereren vanuit een vaste plek. Handig als je bijvoorbeeld een actieve groepsvakantie in de Ardennen wilt organiseren.

familie foto buiten

Actieve vakantie groep organiseren, begin op tijd.

Zeker voor een actieve vakantie met een grotere groep is het belangrijk om lang voor de groepsvakantie te beginnen met organiseren en plannen. Probeer voor het huren van een groot vakantiehuis of groepsverblijf directe contacten met de eigenaar of beheerder te leggen. Het scheelt je niet alleen op de huurprijs, er kan zo ook beter maatwerk geleverd worden. Ga voor je het grote vakantiehuis of groepsverblijf boekt, langs de accommodatie en bezichtig deze. Je komt dan later niet voor onverwachte verrassingen te staan.