Samengestelde reis en groepsvakantie

Een samengestelde reis en met een groep op vakantie gaan.


Bij een samengestelde reis, stel je zelf je vakantie samen en huur je zelf een groot vakantiehuis, groepsverblijf of groepsaccommodatie. Als je een samengestelde reis in het buitenland boekt, bijvoorbeeld een groepsreis naar Canada, boek je zelf je vliegtickets naar Canada, je hotel, vervoer, enzovoort. Hierbij gaan we ervan uit dat je je reis zelf boekt en samenstelt en hiervoor geen reisbureau inschakelt.

Het zelf samenstellen en boeken van je groepsvakantie kan je veel geld besparen.

Als je voor een grote groep een samengestelde reis boekt, is dat ontzettend veel werk. Het vergelijken van prijzen van vliegtickets, hotels, huurauto’s en activiteiten en excursies is tijdrovend en je hebt zelf de kennis niet. Maar tegelijkertijd. Het zelf samenstellen van een groepsreis kan je honderden tot duizenden euro’s besparen, zeker als je een lange en verre reis met een grote groep gaat maken.

Samengestelde reis en groot vakantiehuis huren.

Als je tijdens je groepsreis in een vakantiehuis of groepsverblijf gaat overnachten, kan je deze zelf huren.  Het huren van een groot vakantiehuis voor een groep is in België, Nederland, Frankrijk of Italië bijvoorbeeld eenvoudig te realiseren. Boek je een groepsvakantie buiten Europa en je wilt in je vakantieland een groot vakantiehuis voor meer dan 20 personen huren, dan is het soms flink zoeken. In landen buiten Europa zijn er weinig grote vakantiehuizen te huur voor particulieren. Dat is zeker van toepassing als je een groot vakantiehuis met zwembad voor 30 of meer personen wilt huren.

groot vakantiehuis in de natuur met jacuzzi

Samengestelde reis en reisverzekering.

Speciale aandacht is nodig voor de reisverzekering. Als je zelf je groepsvakantie samenstelt en organiseert, is een goede groepsreisverzekering zeker noodzakelijk. Ook een annuleringsverzekering voor de groepsreis is zeker aan te bevelen. De premies voor deze groepsverzekeringen zijn zeker niet misselijk maar het geeft je wel een stuk zekerheid voor, tijdens en na je vakantie. Door zelf je reis samen te stellen, kan je door de besparing zeker een goede verzekering afsluiten.