Voorbereiding van je vakantie

De voorbereiding van je vakantie, tips en suggesties.


Een vakantie met een groep vraagt een extra goede voorbereiding. Zeker als je je vakantie zelf hebt georganiseerd en er meer dan 10 personen mee gaan, is een goede voorbereiding van je vakantie het halve werk.  De onderstaande tips helpen je om een succes van je groepsvakantie te maken.  Ook als je met een groep jongeren op vakantie gaat. Ook een familieweekend of personeelsuitje moet goed voorbereid worden. Of je nu nu een vakantiehuis voor 10 of 20 personen gehuurd hebt of mee gaat met een georganiseerde groepsreis, een goede voorbereiding helpt problemen te voorkomen en geeft meer ontspanning tijdens je reis.

Tip 1, begin de voorbereiding van je vakantie op tijd.

Een goede voorbereiding van je vakantie of groepsreis is alleen maar mogelijk als je op tijd begint met deze. Alleen in het geval van een last minute vakantie kan een voorbereiding niet optimaal zijn.  Ons advies is, begin minimaal één maand voor je reis met voorbereiden.

Tip2, geef  als voorbereiding op je vakantie, de thuisblijvers relevante informatie.

Vaak worden de thuisblijvers bij de voorbereiding van een vakantie of reis vergeten. En dat maakt het, in een geval van een calamiteit of vermissing erg moeilijk. Geef daarom informatie en vakantieadressen af aan de thuisblijvers. Het kan veel problemen voorkomen.

grote familie samen buiten

Tip 3, aan de voorbereiding van je vakantie zit ook een financiële kant.

Het kopen van vreemde valuta, het aanschaffen van travellers cheques en het afsluiten van de noodzakelijke reisverzekeringen, het zijn zaken waar we ons liever niet mee bezig houden, maar tegelijkertijd wel ontzettend belangrijk zijn. Bij een georganiseerde groepsreis is er meestal van alles geregeld. Stel je echter zelf een groepsreis samen dan is er extra werk aan de winkel. Sommige financiële zaken kan je voor de hele groep regelen. Denk bijvoorbeeld aan een groepsreisverzekering.

Tip 4, vakantie buiten Europa?  denk aan de inentingen en medicijnen.

Ga je op reis naar een verre bestemming? Bijvoorbeeld een vakantieland binnen Azië of Afrika?  Denk dan aan de belangrijkste inentingen en middelen tegen malaria en dergelijke. De GGD kan je informeren welke inentingen en medicijnen nodig zijn. Als je op vakantie met een baby gaat, zijn er meer voorbereidingen nodig. Denk niet alleen aan het meenemen van babyvoeding, luiers en baby kleding maar ook aan vitamines en andere baby randzaken.  En, maak alleen een verre reis met een baby als deze ouder dan 6 maanden is.

Tip 5, groot vakantiehuis huren? Boek deze op tijd.

Indien je een groot vakantiehuis wilt huren, ga dan op tijd op zoek naar de meest geschikte accommodatie. Als je bijvoorbeeld een 20 persoons vakantiehuis zoekt met zwembad en sauna, begin dan minimaal 3 maanden voor vertrek met zoeken en boeken.