Vakantie met een groep in 2022

Tips als je met een groep op vakantie wilt gaan in 2022

Met een groep op vakantie gaan in 2022 is zeker mogelijk, deze tips maken je beslissingen wat eenvoudiger.

Het coronavirus en de coronavariant Omikron

Had je al plannen gemaakt voor een groepsvakantie in 2022 maar twijfel of je de groepsreis door moet laten gaan? Net als jij twijfelen vele anderen duizenden reisbureaus, vriendengroepen, bedrijven en families of ze hun groepsreis 2022 wel door moeten laten gaan. Het coronavirus en met name de variant Omikron maken vakantie vieren met een groep erg onzeker. Niemand weer of er week een nieuwe corona variant opduikt en of dat reisbeperkingen voor groepen in 2022 tot gevolg heeft. Wij denken dat ieder voor zich een goede afweging moet maken maar dat weekendjes weg voor groepen in 2022 zeker weer mogelijk zullen zijn.

Hoe kun je de risico’s ten aanzien van groepsreizen 2022 beperken

Of je nu een groot vakantiehuis voor 20, 22 of 24 personen wilt boeken of deel wilt nemen aan een single groepsreis, je kunt je risico wat annuleren betreft beperken door een annuleringsverzekering af te sluiten waarbij je kunt annuleren op basis van ontwikkelingen coronavirus en reisbeperkingen overheden. Daarnaast kan je het grote vakantiehuis of groepsreis regelen via een organisatie waarbij annuleren in verband met coronavirus mogelijk is. Dit beperkt de financiële risico’s aanzienlijk. Het is meestal ook mogelijk een groepsannuleringsverzekering af te sluiten.

grote groep op het strand

Zoek het water op

Indien je voor 2022 een groepsuitje wilt plannen voor een grote groep, is het handig en verstandig een accommodatie voor de overnachtingen met ruimte en op een locatie aan het water. Je kunt bijvoorbeeld een groot vakantiehuis met aanlegsteiger huren en met je vrienden- of familieleden de Friese Meren op gaan. Op en aan het water vind je veel ruimte. En dat is precies wat deze coronacrisis vraagt, ruimte. Een luxe cruise boeken is nu wellicht geen idee. Een groepsvakantie aan het water biedt je ruimte.

Verblijf in een groot vakantiehuis met voldoende slaapkamers

Indien je met een groep in een groot vakantiehuis overnacht, is het verstandig een groot vakantiehuis met voldoende slaapkamers uit te zoeken. Bij een single reis kan het zelfs gewenst zijn dat iedere deelnemer een eigen slaapkamer met wasgelegenheid en toilet heeft.
Hier vind je grote vakantiehuizen met tenminste 16 slaapkamers

Grote vakantiehuizen aan zee

Zoals je veel ruimte vindt aan de Friese Meren, Het IJsselmeer of Veerse Meer, vind je dat ook aan de Franse, Belgische en Nederlandse kust. Een groepsreis aan zee vieren is een goed idee indien je in een groot vakantiehuis of groepaccommodatie aan zee kunt verblijven met voldoende leefruimte en mogelijkheden te recreëren. Daarbij is het wel van belang een locatie aan zee met ruimte en wandelmogelijkheden uit te zoeken. Zo zal je langs de Zeeuwse Kust veel ruimte en wandelmogelijkheden vinden terwijl je in Scheveningen in de zomer op een kluitje zit. Een vakantie aan zee met een groep boeken in 2022 is een goed idee. Kies wel een locatie uit zonder topdrukte.
Vind hier een groot vakantiehuis aan zee

Single groepsreis in 2022 boeken

Een single groepsreis biedt vele voordelen. Eén van die voordelen is dat je met gelijkgestemden op reis bent en je een single reis kunt uitzoeken met leeftijdsgenoten. Ben je alleenstaand en heb je door de Coronacris last gehad van eenzaamheid en misschien wel somberheid. Deelname aan een single groepsreis kan je weer een goed gevoel geven en je uit het dal halen. Niemand weet echter of de single reizen 2022 doorgang kunnen vinden. Ook weer met de ontwikkelingen rond COVID 19. Wij hebben echter goede hoop dat groepsreizen en alleenstaande reizen in 2022 doorgang kunnen vinden. Het gewone leven zal immers weer eens op gang moeten komen en het sociale leven weer in ere herstellen.