Schoonmaakkosten bij huren groot vakantiehuis

De schoonmaakkosten bij het huren van een groot vakantiehuis kunnen behoorlijk oplopen.

Wie een groot vakantiehuis gaat huren, krijgt te maken met verschillende verplichte kosten.  Je hebt niet alleen te maken met schoonmaakkosten maar ook met een verplichte borgsom, elektriciteitskosten, administratiekosten en andere randzaken rond het huren van een groepsaccommodatie of groot vakantiehuis. Maar dat waarborgt wel een schoon en hygiënisch vakantiehuis want omdat de schoonmaakkosten bij een vakantiehuis voor een grote groep kunnen oplopen tot meer dan 100 euro, is er wel aandacht voor het schoonmaken. En dat geeft jou als huurder een prettig gevoel, want wie wil er nu niet in een schoon vakantiehuis een heerlijke vakantie vieren. De schoonmaakkosten bij een groter vakantiehuis kunnen wel oplopen. Zeker als je een bepaalde accommodatie met een groep van 30 of 40 personen hebt gehuurd, moet er achteraf flink schoongemaakt worden.

Schoonmaakkosten zijn verplichte kosten

regelmatig wordt de vraag gesteld door potentiële huurders of de huurder het pand zelf mag schoonmaken in het kader van de eindschoonmaak. Dit om kosten te besparen. In 99 van de 100 gevallen geeft de huiseigenaar geen toestemming voor en zijn de schoonmaakkosten naast de huursom en borg een onderdeel van de vaste onderdelen in de huurovereenkomst. De huiseigenaar kan niet het risico nemen dat een accommodatie door de huurder niet goed wordt schoongemaakt en heeft daarnaast met de wettelijke aansprakelijkheid te maken. Vandaar dat de schoonmaakkosten bij een  het huren van een groepsverblijf of groot vakantiehuis vaste en verplichte kosten zijn.
Ook bij een vakantie met hond worden er soms extra schoonmaakkosten berekend.

groot vakantiehuis in de natuur met jacuzzi

Steeds vaker worden er bij de schoonmaak verantwoorde schoonmaakproducten gebruikt.

De vakantie branche verduurzaamt langzaam. Duurzaamheid zit in alle gelederen van vakantie vieren. Zo wordt er steeds minder chloor gebruikt en zijn de meeste schoonmaakmiddelen biologisch afbreekbaar. Ecologische schoonmaakmiddelen brengen nauwelijks extra kosten met zich mee. Zo is de kans vandaag de dat aanzienlijk dat uw gehuurde vakantiehuis ook duurzaam wordt schoongemaakt.