Vakantiehuis 20 personen Belgische Ardennen

Informatie omtrent het huren vakantiehuis 20 personen Belgische Ardennen

Een groot vakantiehuis 20 personen Belgische Ardennen huren en op zoek naar tips om je in de Ardennen te vermaken?
Wij hebben voor grote en kleine groepen leuke uitjes Belgische Ardennen verzameld.
Ideaal als je met familie, vrienden of collega’s een groot vakantiehuis Ardennen gaat huren en je geen dag of zelfs moment wilt vervelen.

Vervelen in de Belgische Ardennen, dat bestaat niet.

Wanneer u besluit voor een vakantie naar de Belgische Ardennen te gaan, dan zult u zich geen dag vervelen. Bezoek eens de terrasjes van de verschillende dorpjes in de Ardennen of proef eens de lokale gerechten, zoals bijvoorbeeld Ardenner ham. Er kan overal in de Ardennen gewandeld, gezwommen, gefietst en op andere manieren gerecreëerd worden; kortom er valt genoeg te doen en te beleven in de Belgische Ardennen. Dat geldt zeker voor een vakantie Ardennen met een grote groep. Je kunt ook een leuk groepsvakantiehuis in de Ardennen huren. Ook voor groepen van meer dan 20 personen.

Vakantiehuis grote groep Ardennen huren

Als je een vakantiehuis grote groep Ardennen wilt huren, is het verstandig om dat te doen in een omgeving waar wat te doen valt. Zo is La Roche-en Ardenne een prima plek om bijvoorbeeld een groot vakantiehuis Ardennen 20, 22, 24 of 26 personen te huren.

Kamperen met een groep in de Ardennen

< Kampeerders hebben in de Belgische Ardennen een ruime keuze. De campings zijn hier van hoog niveau en uitgerust met faciliteiten voor tenten, caravans en campers. Hotels en pensions zijn er in allerlei gradaties in de Ardennen te vinden. U kunt overnachten in kastelen, maar ook in een eenvoudig gastenpension. Het aanbod van grote vakantiehuizen in de Belgische Ardennen is zo divers dat u elke dag van het jaar voor de komende 20 jaar een ander vakantieadres zou kunnen kiezen.'

Waar liggen de Belgische Ardennen?

De Belgische Ardennen liggen net over de grens met Zuid Limburg naast de Duitse Eifel en net boven Luxemburg. Een vakantie in de Ardennen is daarom uitstekend te combineren met een dagje Maastricht, een bezoekje aan de Eifel, de Moezel of Luxemburg. Je kunt er ook voor kiezen een vakantiehuis Luxemburg te huren en een vrienden- of familie uitje in de Luxemburgse Ardennen te boeken. Daar vind je veel grote vakantiehuizen Luxemburg voor natuurliefhebbers

Plaatsen Belgische Ardennen

Er zijn enkele grote steden in de Belgische Ardennen zoals Namen en Luik. De kleinere plaatsen hebben allemaal hun karakteristieke kenmerken. Veel van deze plaatsen zijn bekend bij toeristen. Ze zijn mede bekend door de kastelen, riviertjes, oude dorpspleintjes, heuvels en bossen.
Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste toeristische plaatsen in de Belgische Ardennen en een korte vermelding waarom deze een bezoek waard zijn.

Bastenaken – Slag om Bastenaken, Sint Pieterskerk en de Poort van Trier.
Bouillon – Kampeer paradijs en Middeleeuwse burcht van Godfried van Bouillon.
Dinant – Citadel van Dinant en Abdij van Leffe.
Durbuy – Middeleeuwse stad en kleinste stad ter wereld.
La Roche en Ardenne – Startpunt voor actieve uitjes zoals kano, mountainbike en wandelen.
Stavelot – Bekend door de abdij van Stavelot.
Gerolstein – Net over de grens in Duitsland in de Eifel.

Vakantie Belgische Ardennen met een grote groep

De Belgische Ardennen worden vaak bezocht door toeristen uit België, Nederland, Duitsland en Luxemburg. Het is een perfect gebied voor een vakantie met een grote groep. Het gebied is het hele jaar voor vakantie toegankelijk, in de winter voor skiën en langlaufen. In het voorjaar en najaar wordt er veel gewandeld en in de zomer veel gerecreëerd aan de vele riviertjes en beekjes. De terrasjes in de pittoreske dorpjes geven dit alles de typische gezellige Belgische sfeer. Kampeerders hebben in de Belgische Ardennen een ruime keuze. De campings zijn hier van hoog niveau en uitgerust met faciliteiten voor tenten, caravans en campers. Hotels en pensions zijn er in allerlei gradaties in de Ardennen te vinden. U kunt overnachten in kastelen, maar ook in een eenvoudig gastenpension. Het aanbod van vakantiehuizen in de Belgische Ardennen is zo divers dat u elke dag van het jaar voor de komende 20 jaar een ander vakantieadres zou kunnen kiezen.

Campings voor vakantie Belgische Ardennen

Er is in de Belgische Ardennen een ruim aanbod aan campings. Deze zijn ook geschikt voor een kampeervakantie met een grote groep.
Daarnaast zijn dit ook fijne honden campings. Op deze campings met hond zijn meestal 2 honden per tent, caravan of chalet toegestaan. Meerdere campings hebben tegenwoordig een zwembad. Soms zijn er stacaravans te huur en heeft men plek voor campers en zijn huisdieren toegestaan. Zo is er voor iedereen wel een geschikte camping te vinden. Hieronder vindt u een selectie van de leukste campings.

Campings Belgische Ardennen

Verspreid in de Belgische Ardennen treft u op de mooiste plekjes, de topcampings van BestCamp. Van vlak over de grens bij Maastricht tot diep in de zuidelijke uitloper van de Ardennen, de Gaumestreek. Naast een overweldigende natuur met veel buitensport mogelijkheden zijn er ook talrijke attracties voor alle leeftijden in de Belgische Ardennen.

Ardennen Camping Bertrix

Het terrein ligt in een bosrijke omgeving. Ardennen Camping Bertrix is gelegen in een bosrijke omgeving in de Belgische Ardennen, tussen de stadjes Bouillon en Bastogne. Hier kunt u genieten van de schitterende natuur, 1e klas voorzieningen, een boeiend recreatieprogramma en de vele sportmogelijkheden.

Camping Spa d’Or

Op 4 km van de het stadje Spa ligt aan de rand van natuurpark de Hoge Venen de camping Spa d’Or.
Door de fantastische ligging tussen hevels en prachtige dorpjes is camping Spa d’Or een goed vertrekpunt voor uitjes en tochten in de prachtige omgeving.

Camping de Chênefleur

In het zuidelijkste puntje van de Belgische Ardennen direct aan de rivier de Semois ligt Camping de Chênefleur. De regio Arlon heeft een microklimaat heeft, de gemiddelde temperatuur ligt 3°C hoger dan de rest van België.

Camping Parc La Clusure

Het vakantiepark Parc La Clusure ligt in het midden van de Belgische Ardennen in het dal van de L‘Homme, tussen Rochefort en St. Hubert. Het ligt ongeveer op 290 km van Utrecht. Uiteraard zijn er nog veel meer kwalitatief goede campings in de Belgische Ardennen.

Het weer tijdens vakantie met een grote groep Belgische Ardennen

De Ardennen liggen verder van zee dan Vlaanderen of de meeste delen van Nederland. De Ardennen hebben meer een landklimaat wat voor hetere zomers en koudere winters zorgt. De Ardennen zijn een laaggebergte, en is natter dan de rest van België. De zware buien en de vele heuvels zorgen wel eens voor overlast. In de winter valt er vaak sneeuw. Afhankelijk van de hoogte heeft men 30 tot 80 dagen per jaar een besneeuwde grond. Door een hoge vochtigheid heeft de Ardennen een groene vegetatie wat de grote loofbossen extra kleur meegeven.

Tuinen van Annevoie

Het is gelegen in het Maasdal. Het kasteel en de tuinen van Annevoie trekken jaarlijks vele bezoekers. Het is schitterend Waals erfgoed uit de 18de eeuw, tussen de plaatsen Namen en Dinant. De tuinen zijn een mix van Franse, Engelse en Italiaanse elementen. U vindt hier watervallen, oude bomen, uitstekend gesnoeide hagen en fonteinen. De tuinen zijn onderdeel van het Waals Erfgoed en zijn zeker een bezoek waard.

Natuurcentrum Botrange

In het midden van de Hoge Venen ligt het Natuurcentrum Botrange. Hier kunt u informatie en tentoonstellingen over de streek zoals planeten en dieren. Er worden hier evenementen en wandelingen georganiseerd, u kunt hier veel folders vinden en fietsen huren.

Watervallen van Coo

De watervallen van Coo komen uit de rivier de Amblève. Ze zijn 13 meter hoog. Ze zijn de 1 na hoogste van Belgie. Naast de watervallen is een pretpark met een kabelbaan. In de omgeving van de watervallen van Coo kan heerlijk gewandeld worden.

Stuwdam van Nisramont

De stuwdam van Nisramont ligt aan het meer van Nisramont en komt uit op het riviertje de Ourthe. Het is vernoemd naar het dichtbijgelegen dorpje Nisramont. Het stuwmeer heeft een oppervlakte van 47 ha, 3 miljoen m3 water en wordt gebruikt om water te zuiveren en het opwekken van elektriciteit. Het is 16 meter hoog en 116 meter lang. Rondom het meer kan gewandeld worden, op het meer wordt gevist, gezwommen, gekajakt en gekanoëd.

Leisteenmijn
Bezoek een Leisteenmijn en combineer dit met een streekmenu. U kunt hier naar toe om de mijn te ontdekken en tevens in de mijn te eten.

Bezienswaardigheden Belgische Ardennen Grotten

In de Belgische Ardennen zijn mooie grotten te vinden waar u ook stalagmieten en stalactieten kunt vinden. Enkele grotten zijn met begeleiding te bezoeken, u wordt hierbij rondgeleid door een ervaren gids.

Grotten van Han

De grotten van Han zijn de bekendste grotten van België. De grotten zijn ontstaan door erosie van kalkafzetting. De grotten hebben grote ruimte ‘zalen’. Er wordt gebruik gemaakt van licht en donker om de ervaringen bij dit onderaardse fenomeen extra intens te maken. De grotten zijn al 250 jaar een toeristische attractie, men heeft in deze jaren al 20 miljoen bezoekers gehad. Buiten de grotten is een groot natuurpark en kan goed gewandeld worden. In het gezellige dorpje Han sur lesse zijn terrasjes en hotels te vinden.

Grotten van Hotton

Deze grotten worden ook wel de grotten van Duizend en 1 Nacht genoemd.
In totaal zijn er zo een 6 kilometer aan tunnels. De grotten zijn vanaf de jaren 50 bekend geworden. U kunt de grotten met een gids bezoeken.

Grotten van Remouchamps

Deze grotten worden sinds de 19e eeuw door toeristen bezocht. U kunt hier doorheen wandelen en met een boot. Een gedeelte van de grotten werd 8000 jaar geleden door jagers bewoond. De temperatuur in de grot is gemiddeld 9 graden.

Grotten van Goyet

In de grotten van Goyet zijn talrijke opgravingen gedaan, bijvoorbeeld van een oude gedomesticeerde hond en oude menselijke resten van duizenden jaren oud. Ook leven er veel vleermuizen, voorbeelden hiervan zijn de lange oren vleermuis, het hoefijzer vleermuis, en rood-oor vleermuis.

Overige grotten Belgische Ardennen

Grot La Merveilleuse, grottes Neptune, Spelonken van Couvin, Grot St-Remacle, Grot van Aisne

Bezienswaardigheden Belgische Ardennen rivieren

De Belgische Ardennen kent vele rivieren, riviertjes en beekjes. Hieronder de bekendste:
• De Aisne
• De Amblève
• De Amel
• De Hoegne
• De lesse
• De Lienne
• De Lomme
• De Maas
• De Our
• De Ourthe
• De Salm
• De Samson
• De Semois
• De Viroin
• De Warche
• La Flavion
• La Molignee
• Le Hoyoux

Bezienswaardigheden Belgische Ardennen Sportief

De Belgische Ardennen zijn een waar mekka voor de fietser en de wandelaar, maar je kunt er ook goed kanoën, karten, skiën of kajakken.
Indien je een wandelvakantie Ardennen wilt boeken, is deze informatie relevant. Alles over wandelen in de Ardennen.

Skiën Belgische Ardennen

In de Ardennen kan goed geskied worden, uiteraard als het gesneeuwd heeft. Ook zijn er veel langlauf paden en mogelijkheden om te sleeën. In de verschillende wintersportgebieden kunt u vaak ski’s en andere skibenodigdheden huren. De belangrijkste skipistes zijn in Butgenbach, Eupen, Malmedy, Spa, Trois-Ponts, Waimes en Vielsalm.

Actieve uitjes Belgische Ardennen
Heeft u geen zin om te luieren in uw vakantie in de Belgische Ardennen? U kunt dan een actief uitje kiezen, hieronder vindt u er enkele:

• Karten in Mariembourg, zie Kartingdesfagnes.com
• Le labyrint, een Labyrint met 11 hectare aan maisvelden en 10 kilometer pad, zie Lelabyrinthe.be
• Parc Chlorophylle, Een park in het bos van 9 hectaren, waarbij de bezoeker met een loopbrug door de toppen van de bomen kan, zie Parcchlorophylle.com
• Railbike, Men kan hier op railbikes langs een gedeelte van de oude Vennbahn rijden, zie Railbike.be

Bezienswaardigheden Belgische Ardennen Cultuur

In de Belgische Ardennen vindt u verschillende mooie authentieke dorpjes. Zo wat elk stadje heeft een eigen burcht of burcht ruïne. Bezoek deze burchten en u kunt zich goed indenken hoe het leven hier in de Middeleeuwen heeft uitgezien voor de plaatselijke bevolking. Er zijn verschillende kloosters en abdijen welke u in de Belgische Ardennen kunt bezoeken. Enkele daarvan schenken daarbij hun plaatselijk gebrouwen bier. De verschillen musea in de Belgische Ardennen geven u inzicht in de historie, de natuur en de gebruiken van de mensen uit de regio.

Bezienswaardigheden Belgische Ardennen kastelen en abdijen:

Kasteel van Godefroy de Bouillon
Ruïne van La Roche
Kasteel Modave
De citadel van Namen
Het kasteel Lavaux
Het kasteel De Veves

Overnachten in een kasteel

Op zoek naar een mooie locatie om bijvoorbeeld met 20, 22 of 24 personen te overnachten? Je kunt ook in een kasteel Ardennen overnachten. Ideaal in het kader van een huwelijksfeest met een grote groep in de Belgische Ardennen.