Wat zijn all inclusive vakanties?

Steeds meer mensen boeken all inclusive vakanties, maar wat is dat dan?

All inclusive vakanties hebben de toekomst.  Wie op vakantie gaat en een hotel en vliegticket boekt, merkt achteraf dat de totale kosten van de vakantie veel hoger zijn uitgevallen dan vooraf bedacht. Vooral de drankjes en de hapjes maken soms een groot gat in de portemonnee om van excursies nog naar te zwijgen. Als je met 2 personen een weekje naar de zon gaat, ben je aan drankjes en kleine hapjes al snel een 300 euro extra kwijt en daar komen de kosten van excursies nog bovenop. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een all inclusive vakantie.  Dat is een complete en luxe vakantie inclusief alle drankjes, alle maaltijden en vaak bepaalde excursies. En inclusief vliegtickets, vervoer naar hotels en maaltijden. Een vakantie of rondreis op basis van all inclusive geeft je zekerheid vooraf. Je weet waar je aan toe bent. Vind hier je all inclusive vakantie.

bijzondere groepsaccommodaties banner

Is een all inclusive vakantie nu duurder of goedkoper?

Het ligt en beetje aan de consumptiegedrag of een dergelijke luxe vakantie goedkoper of duurder is dan een “gewone”vakantie. Onbeperkt, koffie, thee, wijn en alcoholische drankjes kunnen nemen, kan je vele honderden euro’s besparen maar als je geen drinker bent en slechts 2 kopjes koffie per dag consumeert, heeft dat weinig voordelen. Een last minute all inclusive reis is bijna altijd goedkoper.Tegelijkertijd, het is wel fijn om niet voor je ontbijt, lunch en diner te hoeven betalen. All inclusive vakanties zijn niet per definitie voordeliger maar wel altijd gemakkelijker. Een armbandje om je pols biedt je veel gemak en maakt je tot een “VIP”gast. Je wordt behandeld als een koning of koningin.

In welke landen kan je dergelijke luxe all inclusive vakanties boeken?

All inclusive reizen zijn in Nederland en België minder bekend. In landen zoals Turkije, Spanje, Griekenland en Malta worden veel reizen aangeboden op basis van all inclusive en je kunt ook verre rondreizen maken met inbegrip van alle maaltijden, overnachtingen, vervoer en eten en drinken. Bij het all inclusive concept wordt er bijna altijd met buffetten gewerkt. Je kunt wat eten en drinken betreft dan nemen wat je wilt. Ook erg handig als je bijvoorbeeld vegetariër bent of een bepaalde voedselallergie hebt.

landal zwemparadijs banner

Er zitten meer voordelen aan reizen op basis van all inclusive.

All inclusive reizen zijn niet per definitie goedkoper, wel altijd gemakkelijker en het grootste voordeel. Je komt achteraf niet voor hoge en onverwachte kosten te staan. Met name 65 plussers, alleenstaanden en gepensioneerden boeken steeds vaker een hotel last minute vakantie op basis van all inclusive.  Ook voor goedkope weekendjes weg is het een prachtig en uniek concept. Voor een luxe en goedkope vakantie zonder zorgen.

Kan je ook een groot vakantiehuis op basis van alle inclusive boeken?

Bij het huren van een groot vakantiehuis, bijvoorbeeld voor 20 personen,  heb je vaak te maken met kosten van gebruik van gas,licht, water en internet. Als je een groot vakantiehuis met privé zwembad, sauna of jacuzzi hebt gehuurd, komen daar vaak nog extra kosten bij.  Alles bij elkaar kunnen die kosten flink oplopen. Zeker bij het boeken van een grote groepsaccommodatie kan je over honderden euro’s praten.  Er zijn huiseigenaren die dergelijke accommodaties voor grote groepen all inclusive verhuren. Je weet ook dan waar je als groep aan toe bent.

Villaforyou wellness banner

All inclusive reizen naar de zon.

Je kunt steeds meer vakanties naar de zon all inclusive boeken. Lekker als je bijvoorbeeld in januari, februari of maart het koude Nederland wilt ontvluchten en toe bent aan wat warmte. Boek voor februari bijvoorbeeld een all inclusive zonvakantie naar de Canarische Eilanden, Curacao of Zuid-Portugal. Inclusief vliegtickets, hotel, wellness, hapjes, drankjes en vervoer. De zon geeft je nieuwe levensenergie. Wellicht is overwinteren iets voor jou? Als het in Nederland rond de 5 graden is, lig jij mooi met een hapje en drankje op het strand.

Skivakanties kunnen ook all inclusive geboekt worden.

Steeds meer wintersport vakanties worden inclusief vliegtuigtickets, hotel, skipassen, diner en drankjes aangeboden. Zeker als je in het kader van een vriendenweekend een all inclusive wintersport weekend Oostenrijk boekt, kan het heel prettig zijn als alles al vooraf betaald is.  Bier is bijna altijd gratis bij dit soort reizen. Je kunt ook all inclusive  jongeren wintersport reizen boeken. Dit zijn meestal georganiseerde groepreizen. Ook voor grote groepen zijn all inclusive vakanties ideaal. Ook voor verre rondreizen en groepsreizen.

Je kunt ook een all inclusive cruise maken.

Zou je wel eens een cruise willen maken? Met als bestemming de Carribean bijvoorbeeld?  Je kunt tegenwoordig een cruise boeken met vliegtickets en inclusief eten, drankjes en hapjes. Een all inclusive cruise dus. Als het cruiseschip een eigen zwembad en bioscoop heeft, kan je daar gratis gebruik van maken.  Zo kan de de wereld per boot verkennen voor een vaste prijs. All in cruisers worden veel door alleenstaanden en alleen reizenden geboekt. Het is een avontuurlijke manier van reizen en als alleenstaande ben je in goed gezelschap. Je zult je nooit alleen voelen.  Gemiddeld zijn bijna de helft van de deelnemers aan luxe cruises single ( vrijgezel ). Als je alleen reist zal je altijd een prettig sociaal contact kunnen hebben en met een beetje geluk maak je al snel nieuwe vrienden.

landal zwemparadijs banner